- Description:
-
De scope omvat het onderhoud van al het openbaar groen en de verhardingen binnen de bebouwde kom en langs uitvalswegen van de gemeente Waalre, zoals het onderhoud van beplantingen, bomen, grassen, verhardingen, watergangen, wadi's en afvalbeheersing in de openbare ruimte. Daarnaast zal de opdrachtnemer werkzaamheden verzorgen op het gebied van administratie, communicatie en burgerparticipatie.
De gemeente Waalre wil in partnerschap met de opdrachtnemer samenwerken en verwacht van de opdrachtnemer dat deze proactief meewerkt aan het verhogen van de kwaliteit van de openbare ruimte.
Er wordt een contract in de vorm van een overeenkomst gesloten. Met één opdrachtnemer wordt de overeenkomst aangegaan. Het contract bestaat uit concrete vaste werkzaamheden ten behoeve van het dagelijks beheer en onderhoud van de buitenruimte. Daarnaast heeft het contract de randvoorwaarde dat er tijdens de uitvoering van het contract wijzigingen en aanvullingen kunnen worden doorgevoerd, zodat ambities en toekomstige ontwikkelingen kunnen worden gerealiseerd. Het contract wordt een hybride contract tussen deze twee facetten van het werk: - een overeenkomst integraal onderhoud op basis van een vraagspecificatie
- een beheerteamovereenkomst gebaseerd op de in aanlegwerken al bekende werkwijze van een bouwteam
Deze worden samen ondergebracht in een overkoepelende overeenkomst.
De uit te voeren werkzaamheden liggen binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Waalre en vallen alleen onder haar verantwoordelijkheid. De werkzaamheden worden door de hele gemeente heen uitgevoerd.
Per type werkzaamheden zou er een separate overeenkomst gesloten kunnen worden. Dit zou tot gevolg kunnen hebben dat er met verschillende opdrachtnemers een overeenkomst wordt gesloten. Echter de gemeente wil één opdrachtnemer contracten zodat ze één aanspreekpunt krijgt voor het integrale beheer, zoals ook nu het geval is. Het gemeentelijk beleid kan hierdoor effectief en eenvoudig worden gevoerd. Daarmee is de opdracht samengevoegd.
Indien de opdracht gesplitst wordt door bijvoorbeeld een perceelindeling, is er meer coördinatie noodzakelijk. Dit brengt extra activiteiten en dus meer (interne) kosten met zich mee. Indien de coördinatie niet optimaal verloopt, kan dit leiden tot vertraging en daarmee extra overlast voor belanghebbenden (bijvoorbeeld bewoners). Daarbij wordt de gemeente dan ook verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de uitvoering. Omdat dit alles niet in het belang van de gemeente is, kiest de gemeente ervoor om de werkzaamheden door één opdrachtnemer te laten uitvoeren, al dan niet met de inzet van onderaannemers.
- Type:
- Sealed without Preselection
- Offer phase:
- 25 Apr 2023 16:00 — 15 Jun 2023 9:00
|